[Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

Zoran Kalezic rođen je 1. februara 1950, godine u Danilovgradu. Bio je velika folk zvezda bivše Jugoslavije i kum pokojnom Tomi Zdravkoviću. Pesma je posle porodice bila njegova najveća ljubav.
Preminuo je 4. januara 2023. godine posle duge i teške bolesti, što je potvrdio njegov bratanac. Poslednje godine života proveo je u Crnoj Gori.
Iza sebe je ostavio suprugu Irenu, s kojom se venčao 2017. godine. Ima ćerku i sina iz prvog braka.

Zoran je jedan deo života proveo u Americi gde je radio kao domar, a pre nekoliko godina se vratio u zemlju. Održao je 2016. godine koncert u Sava centru na kojem je obeležio 50 ngodina rada.

Njegove najpoznatije pesme su "Moj dobri anđele", "Dobro veče izgubljena nado", "Stan' mladosti, stani, stani", "Željo moja, moj otrove", "Kako je lepo u mom kraju", "Šta će meni vino" i druge. Prodao je više od 15 miliona nosača zvuka i bio je proglašen za istaknutog estradnog umetnika.

Zoran Kalezić je prvi solo nastup imao na festivalu "Beogradsko proleće", a posle je učestvovao na brojnim manifestacijama na kojima je osvajao nagrade. 1971. na Festivalu zabavne pesme Crne Gore s pesmom "Zbog devojke Crnogorke" osvojio je prvu nagradu, takođre i 1973. na Festivalu Akordi Kosova s numerom "Vraticću se, majko", a pobedio je i 1978. godine na čuvenoj Ilidži s pesmom "Jednoj ženi koje nema više"..