Dobro dosli u Republiku Srpsku!


Ljubitelji aktivnog odmora, prirode i svih onih mesta koja čuvaju duh istorije i tradicije ovde će pronaći kutak za sebe


Republika Srpska i ovog leta nudi različite sadržaje za sve turiste.
Vođeni iskusnim skiperima, doživećete neverovatne trenutke spuštajući se najlepšim delovima kanjona Vrbasa i Tare, na rekama koje predstavljaju najbolje destinacije za rafting. Reke Drina, Pliva i Ribnik pravi su mamac za sve ljubitelje flaj-fišinga.

Iskoristite svoje slobodno vreme na najatraktivniji način i posetite ove prirodne revire, gde vas očekuju uslovi za ribolov kakvi se retko sreću u ovom delu Evrope.

Iz ponude posebno izdvajamo Banju Vrućicu u Tesliću, koja je danas jedan od vodećih zdravstvenih, velnes i kongresnih centara u regionu.

Za sve ljubitelje tradicije i kulture ovoga leta preporučujemo obilazak srednjovekovnih manastira Srpske, koji u svojim riznicama čuvaju duh naroda s ovih prostora. Ne propustite da obiđete manastire Tvrdoš, Duži, Petropavlov, Hercegovačku Gračanicu, Sase, Lovnicu...

Najatraktivnije eko-etno destinacije u RS svakako su etno-selo Stanišići kod Bijeljine i sve poznatije područje Šipova i njegove okoline. Spomenimo i bogatu ponudu seoskog turizma planine Ozren, gde posetioci takođe mogu da uživaju u mirnom i ugodnom ambijentu. Tu je i atraktivno izletište „Eko-centar Ljekarice“, smešteno između Banjaluke i Prijedora.

NP Kozara i Sutjeska prirodno su blago Republike Srpske. Posetioci ovih prirodnih oaza mogu da uživaju u raznovrsnim sadržajima kao što su planinarenje, biciklizam i šetnja uređenim pešačkim stazama. U okviru NP Sutjeska pravi izazov za turiste predstavlja prašuma Perućica, najveći očuvani prašumski rezervat u Evropi, i osvajanje Maglića, najvišeg vrha u BiH.

Ovog leta očekuju vas brojna dešavanja: „Demofest“ u Banjaluci (26-28. jula), Skokovi sa višegradske ćuprije (14. jula), „Zvorničko ljeto 2012“ (2. avgusta), Međunarodni rukometni turnir TV šampiona u Doboju (21-25. avgusta). Ne propustite vožnju popularnim „Ćirom“, koji saobraća na relaciji Mokra Gora - Dobrun - Višegrad.