Naucnici uvereni da ce zemlja biti unistena


Smaka sveta će sigurno biti, pitanje je kad! Naučnici se slažu u jednom, našu planetu očekuje tragična sudbina. Za razliku od raznih proročanstava koja su predviđala i predviđaju razne kataklizme, naučnici barataju činujenicama, ali njihov pojam o vremenu je rastegljiv.


Sudar kataklizmičnih razmera naše galaksije Mlečni put i galaksije Andromeda je neizbežan, saopštila je američka NASA.
„Naš model statistički odgovara frontalnom sudaru galaksija Andromeda i Mlečni put“, objasnio je Reland van der Marel, astrofizičar instituta „Spejs teleskop sajens“ iz Baltimora.
Andromeda, koju nazivaju i M31, nalazi se na udaljenosti od 2,5 miliona svetlosnih godina (jedna svetlosna godina jednaka je 9.460 milijardi kilometara), ali se kreće ka našoj galaksiji. Do sudara će doći za četiri milijarde godina. Dovoljno da se ne uzbuđujemo previše.

Dok su za sudar galaksija potrebne milijarde godina, sudar sa asteroidom Apofis je prema podacima ruskih naučnika zakazan za 13. april 2036. U pitanju je asteroid težak 270 miliona tona. Plan naučnika je da se putanja asteroida promeni pomoću nuklearnog oružja, baš kao i u filmu „Armagedon“. Na najskoriji smak sveta možda nećemo morati da čekamo 21. decembar 2012, to jest da istekne kalendar Maja. Erupcija supervulkana Jelouston, koji se nalazi u središtu SAD, već kasni. Erupcije tog vulkana su se dešavale na svakih 600.000 godina, a od poslednje je prošlo 640.000, što znači da se troši vreme koje ne postoji. Erupcija ovog vulkana oslobodila bi svakog sekunda energiju 1.000 atomskih bombi bačenih na Hirošimu. Nastala bi nuklearna zima. Život na Zemlji bi nestao. Ako uspete da pročitate ovaj tekst, znači da smo imali sreće - videćemo do kada!