Obustavljena prodaja karata u inostranstvu zbog nase publike

NOVI SAD - Prodaja ulaznica za Exit festival zaustavljena je na svim tržištima izvan Srbije, kako bi se domaćoj publici pružila dodatna šansa da do karata dođe u poslednji čas, izjavio je danas direktor komunikacija Exit festivala Sagor Mešković.

On je rekao Tanjugu da će ulaznice za pojedinačne dane biti sačuvane i za prodaju na festivalskim blagajnama, kako bi se obezbedilo da oni koji u Novi Sad dođu iz raznih krajeva sveta imaju tu poslednju priliku da ne propuste ovogodišnji Exit.

"Zbog ogromnog interesovanja koje vlada za ovogodišnje, sad već izvesno, novo rekordno izdanje Exit festivala, zaustavili smo prodaju ulaznica na svim tržištima izvan Srbije, a sa ciljem da domaćoj publici, najbrojnijoj i najvernijoj na festivalu, ostavimo sve preostale ulaznice, jer je, s obzirom na dinamiku prodaje ulaznica na stranim tržištima, potpuno realna opcija da bi domaća publika mogla ostati bez mogućnosti da u poslednjem trenutku dođe do karata", rekao je Mešković Tanjugu.

Pored domaće publika, koja je, po Meškovićevim rečima, uvek bila najveća vrednost Exit festivala, ove godine je struktura stranih posetilaca najraznovrsnija do sada.

"Definitivno će broj stranih turista biti rekordan, a poseban porast zabeležili smo iz zemalja kao što su Grčka, Turska, Poljska, Rusija, Francuska. U konstatnom porastu je i broj gostiju iz najudaljenije destinacije poput, već tradicionalno, Australije", istakao je Mešković.

Prema njegovim rečima, od iduće godine očekuje se poseban porast broja gostiju iz SAD i Rusije, jer, kako je pojasnio, u tim zemljama Exit uspostavlja nova partnerstva.

Mešković je naglasio da se pokazalo da je ovogodišnji, kako je rekao, izrazito savremen program dao pravi rezultat, a da je velika žanrovska raznovrsnost nešto po čemu je Exit festival izuzetan u svetskim okvirima.

Iz Exit-a su danas poručili svim posetiocima koji su već obezbedili vaučere, da ih zamene što pre kako bi izbegli velike gužve koje se očekuju, s obzirom na rekordno interesovanje.

Vaučeri se za narukvicu mogu zameniti počev od sutra i to na tri lokacije - na Exit-ovom štandu ispred Gradske kuće, na ulazu u Exit kam na Štrandu i na glavnom ulazu na festivalski prostor na Petrovaradinskoj tvđavi, kod "Lovotursa".

Zamena vaučera na štadu kod Gradske kuće obavljaće se od utorka do četvrtka od 17 do 22 sata i u četvtak do ponoći.

Na ulazu u Exit kamp vaučeri se mogu zameniti od utorka do četvrtka od 16 do 21 sat, dok će se na ulazu na Petrovaradinsku tvrđavu zamena obavljati u utorak i sredu od 10 do 20 sati, u četvrtak od 10 do 03 sata i u petak, subotu i nedelju od 14 pa do 03 sata posle ponoći.

Tanjug