Preminuo Johan Krojf

BARSELONA - Legendarni holandski fudbaler Johan Krojf preminuo je danas u Barseloni u 69. godini posle velike borbe sa rakom pluća.

"Sa tugom saopštavamo da je Johan Krojf, okružen porodicom, nakon žestoke borbe protiv bolesti, preminuo u Barseloni. Molimo vas da poštujete privatnost njegove porodice tokom ovih teških i tužnih trenutaka", saopšteno je na Krojfovom zvaničnom sajtu.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji proslavio se u dresu Ajaksa, Barselone i holandske reprezentacije, dok je kao trener postavio osnove današnje koncepcije Katalonaca i doneo prvu titulu šampiona Evrope na Kamp nou 1992. godine.


Poslednji pozdrav: Fudbal je mnogo naučio od Krojfa

Mnogobrojni evropski klubovi i fudbaleri odali su počast preminuloj legendi Johanu Krojfu.

Bivši holandski fudbaler i trener preminuo je danas u Barseloni u 69. godini posle velike borbe sa rakom pluća.

Krojfu su, pored Barselone, poslednji pozdrav uputili bivši klubovi Ajaks, Fejnord i Levante rečenicom da duboko žale zbog odlaska najboljeg holandskog fudbalera svih vremena, kako je napisano na Tviter nalogu kluba iz Roterdama.

Holandski fudbalski savez izražava saučešće Krojfovoj porodici i ističe da je fudbal mogao mnogo da nauči od čuvene "četrnestice", a kasnije i tvorca "totalnog fudbala".

Počast su odali i kapiten Real Madrida Serhio Ramos, vezista Bajerna Ćabi Alonso, Geri Lineker i drugi...




Tanjug