Sanja Vucic ZAA predstavnik Srbije na Evroviziji


BEOGRAD - Predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije biće Sanja Vučić "ZAA", saopšteno je danas na koferenciji za medije u RTS-u.

Sanja Vučić će se na 61. Pesmi Evrovizije, koja se ove godine održava u Švedskoj, predstaviti kompozicijom "Goodbye" Ivane Peters, koja je i tekstopisac.

Aranžman potpisuju za simfonijski orkestar Ivan Ilić, dirigent Big benda RTS, a za program Uroš Marković.

"Predstavnica Srbije u maju u Stokholmu biće Sanja Vučić sa pesmom "Goodbay", za koju je muziku i tekst napisala Ivana Peters. Nama je zadovoljstvo da RTS ove godine pruži priliku mladima Srbije da predstave našu zemlju, čime pokazuje da ne podržava mlade u Srbiji deklarativno, već stvarno pruža priliku mladima da pokažu šta znaju", rekla je glavna i odgovorna urednica zabravnog programa RTS Olivera Kovačević.

Navodeći da Vučić ima 22 godina, ona je istakla da se radi o izrazito, darovitoj i talentovanoj devojci.

Peters je rekla da joj je drago što je deo projekta, dodajući da je pesmu radila prvo za sebe, a da "najbolje radi za sebe".

"Kad je čula Sanjin vokal, raskošan glas, koga moramo čak i ukrotiti na momente, da bi iznela pesmu do kraja, bila sam naježena non stop. Niko nikada nije otpevao moju pesmu na tako dobar način", rekla je Peters.

Ona je istakla da je ubeđena u uspeh pesme jer ima ko da je iznese na pravi način.

Prema njenim rečima, radi se ljubavnoj pesmi koja govori o nasilju, odnosno o ženama žrtvama nasilja.

Vučić koja je rođena 8. avgusta 1993. godine u Kragujevcu, prepričala je kako je dobila poziv i kako se osećala u tim trenucima.

"Čim sam čula pesmu znala sam da je za mene", rekla je ona.

Vučić je pevala u više bendova, studira arapski jezik, a prepoznatljiv je vokal sastava "ZAA" sa kojim je nastupala na svim većim regionalnim festivalima.

Na Evroviziji u Stokholmu učestvovaće 43 zemlje, 37 biće raspoređeno u dva polufinala, dok predstavnici šest zemalja idu pravo u finale.

Srbija će nastupiti u drugom polufinalu. Polufinala su zakazana za 10. i 12. maj, dok je veliko finale 14. maja u areni Globen u Stokholmu.

Tanjug