Novi singl Masima Savića pred beogradski koncert

BEOGRAD - Pop pevač Masimo Savić pred koncert, 14. februara u beogradskom Sava Centru, gde će mu gost biti kamerni orkestar "Zagrebački solisti", objavio je novi singl "Ne dam grijehu na tebe“ sa albuma "1 dan ljubavi", saopštila je danas promoterska kuća "Long play".

"Došlo je vreme za velike promene u aranžmanima, jer mislim da se publika u Beogradu dovoljno naslušala mojih tzv. običnih (u zvučnom smislu) koncerata. Želim beogradskoj publici pružiti jedan stvarno jedinstveni način prezentacije svih mojih pesama sa akcentom na posljednji album", kaže Masimo.

On je dodao da će "sudar" Popeskića kao aranžera, Alana Bjelinskog kao dirigenta, klasičnog orkestra i njegovog banda rezultirati jednom muzičkom "supernovom".

Pesmu "Ne dam grijehu na tebe" napisao je Amil Lojo, autor koji se na aktuelnom CD-u predstavio i kao pisac velikog letnjeg hita "Kladim se na nas".

"Ja sam samo jedan od miliona i miliona ljudi kojima je ljubav bila i jeste inspiracija i zato je to česta tematika mojih pjesama. Kao i kod prethodne Amilove pjesme, čim sam čuo demo snimak ("Ne sam grijehu na tebe"), znao sam da smo na tragu posebne pesme", kaže Masimo.

Na Masimovim koncertu za Dan zaljubljenih u Beogradu (kao i 9. februara u zagrebačkom "Lisinskom" i 12. februara u Dvorani mladosti u Rijeci), gosti će mu biti "Zagrebački solisti", kamerni orkestar sa izuzetno bogatom tradicijom, osnovan 1953. godine pod okriljem tadašnjeg Radio Zagreba.

Od tada imali su više od 3.500 nastupa širom sveta.

Uz "Suze nam stale na put“, "Iz jednog pogleda“, "Zar više nema nas", "Ispod nekog drugog neba", Masimo i bend sviraće još mnogo hitova iz tridesetak godina dugog muzičkog opusa.


Tanjug