Srpskom dokumentarcu nagrada u Los Andjelesu


Film Milana Miletića "Murder revisited" osvojio je na Festivalu jugoistočnog evropskog filma u Los Anđelesu (SEE Fest 2012) nagradu za najbolji kratki dokumentarni film


LOS ANĐELES- Film Milana Miletića "Murder revisited" osvojio je na Festivalu jugoistočnog evropskog filma u Los Anđelesu (SEE Fest 2012) nagradu za najbolji kratki dokumentarni film.

Festival je sinoć završen projekcijom turskog epa "Future Lasts forever" Edžkana Alpera koji je nagrađen u kategoriji najbolji dugometražni film na festivalu, saopštili su danas organizatori SEE Festa.

Počasnu nagradu medijskog sponzora festivala "Film bez granica" dobio je turski film "Do not forget me Istanbul", omnibus od sedam priča sedam reditelja.


Žiri od 17 članova činili su ljudi iz industrije koji su Kristini Nikolovoj iz Bugarske dodelili nagradu za najbolji debi za film "Faith, Love and Whiskey". Film o slovačkim Romima "Cigarettes and Songs" Mareka Šulika i Jane Kovalcikove proglašen je najboljim dokumentarcem.

Počasna nagrada uručena je hrvatskom filmu "Gabriel" Vlatke Vorkapić, dok su dva kratka filma "The Visit" Slovenca Mihe Macinija i "Cold Shover" Orsja Nađpala dobili nagradu za najbolji kratki film.

Dobitnik nagrade publike festivala je rumunska romantična komedija "Hello! How Are You?" Aleksandrua Mafteija.

Festival jugoistočnog evropskog filma održan je sedmi put i predstavlja prozor u drugačiju kinematografiju američkoj publici. SEE Fest održan je u Bridžis teatru Univerziteta u Kaliforniji.