Komentar buntovnicke duse


Na kraju 2015 godine nakon sto godina od najstrasnijeg rata posebno po Srpski narod koji je doveden na ivicu istrebljenja, nakon oslobadjanja od turske (otomana) okupacije, sedamdeset godina od strasnog drugog svetskog rata, u godini koja je poslednja delimicno mirodobna, moram da zapitam Vas i sebe, koliko je jos Milunki potrebno da se Srbin probudi, opameti oslobodi, da Srbin postane svoj na svome, da prestane da zapisava svoju slavnu istoriju, svoje heroje, careve, kraljeve, vitezove, svoje branioce.
-
Povraca mi se od novokomponovanih politicara, akademika, dusebriznika koji se kite zlatnim krstovima i brojanicama, koji pred kamere staju sa porodicom, slavskim kolacem i ikonom a zapisavaju grobove nasih predaka, heroja nasih skoro tri miliona Milunki.
- Tri miliona i vise, znate li vi gde bi danas bile granice Srpskih zemalja, koliko bi nas danas bilo da nije bilo turske (otomanske a to vam je isto, samo su danasnji otomani age i pase obuceni u Armani odela sa belim kosuljama i crvenim kravatama) zulumcarske okupacije, da nije bilo krvoloka zvanih austrougarska carska vojska i drzava, da nije bilo fasistickih sila osovine i njihovih satrapa na Balkanu.
- Nije najveca tragedija u gore navedenom, strasno je sto se u nasoj istoriji jako malo toga nalazi zapisano, sto nam decu uce da smo mi od turaka ucili pismenost a od siptara arnauta otimali teritorije. Nasa tragedija je nase neznanje i ne postovanje svoje proslosti, nase kolektivno brisanje secanja, nase ludilo da mozemo biti neko i nesto neki faktor bez cara Dusana, Svetog Save Svetog Kosova i Metohije.
- Ni jedno nase dete ne zna da je carica Jelena bila najbolji vitez svog supruga naseg slavnog cara Dusana.
Treba li jos 3 miliona Milunki Savic da odbrani zemlju u ratu a u miru da ponizno kleci pored kofe kao naj hrabriji borac ratnik jedne epohe i riba podove za bezdusnom gospodom.
U carskoj Srbiji nase vreme se racunalo hiljadama godina 1349 godina bila nasa 6857 godina Srska po zapisima pisara iz carske Srbije a mi danas slusamo da je Srbija mlada drzava, zaostala, mala, primitivna, siromasna, ucimo decu svemu sto nije nase ni po ocu ni po stricu, ucimo ono sto je nasem dusmanu milo, JELI TO ONO ZA STA ZIVOTE POLOZI VISE OD TRI MILIONA RODOLJUBA, CESTITIH NEPOKVARENIH NEPRODANIH SRPSKIH JUNAKA.

--Pitam ponovo umesto novogodisnje cestitke pred Novu 2016 iliti nasu Srpsku 7525 godinu, KOLIKO JOS MILUNKI SAVIC vam treba da se opomenete svog porekla, oca Nebeskog i svoje slavne istorije, da se probudite Srpski nesrecnici i prodani licemeri?

S Verom U Boga i lepse sutra!
Vesna Kosovka

Izvor;Vesna Forum