Dokle ce SAD, EU i NATO da ubijaju preostale Srbe na Kosmetu?


Albanci iz Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija, odnosno Albanci iz takozvane samoproglaene republike Kosovo, rade ta hoće sa ono preostalih Srba po enklava. Preostalih po enklavama kao u getima 21. evroatlantskog veka. Rade ta hoće a da im niko nita neće.

Neće ili ne moe?

Ne moe jer ne eli da moe. Neće jer ne eli da im bilo ta hoće.

Jer oni, Albanci iz june srpske Pokrajine genocidnim terorom nad ono preostalih Srba rade upravo ono to njihovi zatitnici, to jest oni koji su ih priznali, ele i to trae od njih da rade. A rade upravo ono to su oni, belosvetski zlikovci, započeli 24. marta 1999. godine. Započeli sa uranijumskim, kasetnim i kojekakvim drugim bombama, projektilima Započeli i oduili na punih 78 dana.

Oni, Albanci iz june srpske Pokrajine ubijaju decu i starce, ubijaju sve, pale im i rue kuće, crkve, manastire, groblja, spomenike, oduzimaju, pljačkaju, otimaju, proteruju. Ulivaju strah u kosti.

I to sve u Evropi, na početku 21. veka!

Vidi li se kraj tom zločinstvu, tom teroru, tom genocidu?

Ne vidi.

Jer neće da ga vide oni koji ga vide i koji bi trebalo da ga vide. Neće da ga vide oni koji su ih iz terorista prekrstili i preveli u oslobodioce. Neće da ga vide Sjedinjene Američke Drave, Evropska unija, NATO i svi oni koji su priznali tu zlikovačku tvorevinu na prostoru jedne suverene drave, članice Ujedinjenih nacija. I nikome ne odgovaraju. A nisu ni odgovarali.

A Beograd nema ta nije činio i učinio da zlikovcima izađe u susret: pod mus je morao da pristane da se pitanje Kosova i Metohije ne reava u Ujedinjenim nacijama već u evropskim institucijama, da potpie Briselski sporazum, da pregovara kao Beograd i Pritina, da pristane na oficira za vezu (na putu do ambasadora) i tako dalje. I sve će morati, zbog otvaranja poglavlja na putu ka Evropskoj uniji, da ispuni, da pristane na sve to Albancima, njihovim tatama Amerikancima, Evropljanima i natovcima padne na pamet.

Pa dokle će taj tobonji demokratski, slobodni svet da sponzorie i neguje svoje genocidno čedo koje tako ostraćeno, do krvi zlikovački puca po srpskoj deci, po srpskim starcima!?
I to po deci u istom onom Goradevcu po kome su ih pre nekoliko godina onako krvoločno ubijali.

A osude? Kakve stidljive i sramne osude su stizale 8. i 9. decembra od zvaničnika onih koji iptare u svemu tome podravaju.

Sramota i nemerljiva bestidnost!

Dokle? Dokle će da ubijaju? Dokle ćete da ubijate, da unitavate, da hoćete Albancima u ruke da predate srpske pravoslavne spomenike kulture i vere na Kosovu i Metohiju, uvodeći tu svoju vetačku, terorističku tvorevinu u Unesko, Ameriko, Evropska unijo, NATO!?

Srbija u svemu tome ne moe bilo ta da učini. to je potpuno razumljivo Srbija je okupirana zemlja. Samo to ne sme to da kae. A otvaranje prvih poglavlja na putu ka Evrospkoj uniji (u ponedeljak, 14. decembra) podrazumeva prihvatanje i takvih vrednosti kakve se već decenijama upranjavaju u srpskoj Autonomnoj pokrajini Kosovu i Metohiji. Nad ono preostalih Srba to ive, doivljavaju i od danas do sutra preivljavaju po enklavama.

I jo neto: juče se (u četvrtak, 10. decembra) narodnim poslanicima u Narodnoj Skuptini Srbije obratio Johanes Han, evropski komesar za proirenje i susedsku politiku, i, između ostalog, rekao da se nada da će prestati napadi na Srbe, da su u najvećem delu uspeli da sačuvaju njihovu bezbednost. I da će Srbi i Albanci morati da uloe vie truda.

Srbi su prvi koji će morati da uloe vie truda. Srbi će valjda morati da uloe vie truda da se pokore, da pređu u Albance, odnosno da se asimiluju, ili da bee? A Albanci: kakvog truda i u ta truda oni da uloe? Ipak, ako elimo da pregovaramo, da se priključujemo, a u ponedeljak nam se otvara onda je dunost da se Hanu veruje u njegove reči. Iako ih je, bar to se tiče ovoga o Srbima i Albancima, malo tee razumeti. Ali

I na kraju, pitanje svih pitanja, u ovom trenutku, i pored lepih reči upućenih Srbima ili a najčeće se ne zna kome, jeste ovo: Ameriko, Evropska unijo i NATO, dokle ćete da ubijate ono preostalih Srba po Kosovu i Metohiji!?

Jer ti to pucaju, ubijaju, rue, pale i unitavaju sve to je srpsko i pravoslavno to su vaa deca, vai usvojenici, vai pitomci.

Milo Kordić

Intermagazin/koreni.rs