Gosti iz dijaspore u Branicevu


Poseta delegacije i folkloraca srpskog društva "Sinđelić" iz Geteborga. Ugostili ih i u Narodnoj skupštini i Ministarstvu dijaspore


BRANIČEVO su posetili članovi Srpskog društva "Sinđelić", iz Geteborga u Švedskoj, na poziv čelnika okruga, Gradske uprave i lokalnog odbora Demokratske stranke.

Osim Požarevca i Golupca, gosti su obišli i Narodnu skupštinu Republike Srbije, gde su ih primili narodni poslanici Žarko Pivac iz Požarevca i Radoslav Milovanović iz Kučeva.

Delegacija je, zatim, posetila Ministarstvo vera i dijaspore, gde je sa državnim sekretarom Miodragom Jakšićem napravljen dogovor o još boljoj budućoj saradnji sa Srbima iz Švedske, kojih u toj zemlji ima oko 70.000.

Posle svečanog prijema koji je za goste priredio načelnik Braničevskog okruga, Goran Petrović, u Centru za kulturu u Požarevcu, članovi KUD "Sinđelić" održali su zajednički koncert sa folklorcima lokalnog GANIP.

Četrdesetak članova SD "Sinđelić" predvodili su predsednik društva Branko Majnović, potpredsednik Dobrica Đorđević, sekretar Milan Mitić, koreograf folklorne sekcije Radoslav Jelačić i nedavno izabrani predsednik Saveza Srba u Švedskoj Miodrag Krljić.