Preminuo Aco PetrovicBivši trener Crvene zvezde preminuo je u 55. godini.

Bivši košarkaški trener Aco Petrović preminuo je posle teške i duge bolesti u 55. godini.

Aco je poslednjih dve godine bolovao od amiotrofične lateralne skleroze, koja mu je dijagnostifikovana tokom boravka u Rusiji, gde je radio kao trener UNIKS-a. Do kraja je verovao u uspeh i izlečenje.

"Do maja sam i mogao da prošetam... Sin me je izvodio napolje, mogao sam da pređem pedesetak metara, ali sad je baš teško. Otkako su krenule one poplave stanje mi se pogoršalo. Kao da su vremenski uslovi uticali i na moju bolest. Jedino pomoću kolica mogu da se krećem", kaže Petrović za Kurir i nastavlja dalje, ali kako i priliči pravom sportisti – ne odustaje od borbe.

"I dalje verujem da će se nešto desiti, to mi daje nadu da se borim. Ovo je retka bolest, mišići se ne hrane i dolazi do atrofeije. Psihički i mentalno funkcionišem odlično, ali nemam snage da se krećem. Noću dišem pomoću aparata i budim se nekoliko puta", pričao je Aco za Kurir.

Petrović je u trenerskoj karijeri vodio Radnički Beograd, Crvenu zvezdu, FMP, Hemofarm, Lokomotivu iz Rostova, Uniks, Žalgiris i Azovmaš.

Kao pomoćni šef struke u selekciji Jugoslavije Svetislavu Pešiću osvojio zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2001. i na Svetskom prvenstvu 2002. godine. Kao asistent selektoru Dušanu Ivkoviću osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2009. godine.

Izvor;Kurir, 03.12.2014