Tropiko bend u trci za Evroviziju!?


BEOGRAD – Ko će predstavljati Srbiju na 60. „Evrosongu“ u Beču 2015. godine, biće poznato najkasnije u februaru sledeće godine, ali se već uveliko licitira sa imenima mogućih izvođača. Publika će u direktnom televizijskom programu na RTS birati između tri kompozicije Vladimira Graića Graje, autora pesme „Molitva“, sa kojom je Marija Šerifović trijumfovala 2007. u Helsinkiju. Na dugačkom spisku potencijalnih takmičara na nacionalnom izboru su Maja Nikolić, Adil Maksutović, finalistikinja šoua „Ja imam talenat“ Bojana Stamenov, Jelena Karleuša, kao i Marija Šerifović.

Kako „Novosti“ saznaju, razmišlja se o tome da prva srpska evrovizijska pobednica ovoga puta zapeva u duetu sa bratom Danijelom Pavlovićem, što je njena želja odranije, a kao potencijalni takmičar pominje se i „Tropiko bend“.

– Nemam šta da vam kažem na tu temu, jer ništa ne znamo – rekao je za naš list Aleksandar Cvetković, pevač „Tropiko benda“. – Zatekli ste nas, nezvanično smo čuli da se o nama po kuloarima govori na taj način, ali nemamo konkretnu informaciju. Bili bismo izuzetno srećni da učestvujemo na izboru za našeg predstavnika na „Evrosongu“. To je san svakog pevača.

Osim popularnih imena sa domaće estrade, šansu da se takmiče na izboru za srpskog predstavnika na „Evrosongu“ imaće i mladi i nepoznati pevači. Na nacionalnom takmičenju nastupiće dva afirmisana izvođača, dok će treći kandidat biti izabran na audicijama koje će uskoro biti održane u nekoliko gradova Srbije. Jubilarni 60. „Evrosong“ biće održan u austrijskoj prestonici, zahvaljujući kontroverznoj Končiti Vurst, koja je ove godine na takmičenju u Kopenhagenu donela pobedu svojoj zemlji.

Izvor: Večernje Novosti