Preminuo Milan Galić

BEOGRAD - Legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala Milan Galić danas je iznenada preminuo u 76. godini u Beogradu.

Blistavu igračku karijeru počeo je u FK Proleter iz Zrenjanina. Veliko fudbalsko ime izgradio je tokom nastupa za FK Partizan.

U periodu od 1959. do 1966. godine odigrao je 281 utakmicu, postigao 165 golova i osvojio četiri titule nacionalnog prvaka.

Bio je deo čuvene Partizanove generacije koja je 1966. godine igrala finale Kupa evropskih šampiona.

U periodu od 1966. do 1970. igrao je za belgijski klub Standard iz Liježa sa kojim je osvojio dve titule nacionalnog prvaka i Kup Belgije. Za francuski Rems nastupao je u periodu od 1970. do 1973. godine.

Popularni "Gale" je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 51 utakmicu i postigao 37 golova, što ga čini drugim strelcem u istoriji nacionalnog tima.

Sa jugoslovenskom reprezentacijom osvojio je drugo mesto na prvenstvu Evrope 1960. godine u Parizu, a iste godine na Olimpijskim igrama u Rimu osvojio je zlatnu medalju.

Bio je član reprezentacije koja je 1962. godine na prvenstvu sveta u Čileu osvojila četvrto mesto.

Po završetku igračke karijere diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu i pokazao da vrhunski sport i visoko obrazovanje mogu da idu zajedno.

Od 1979. godine radio je u nacionalnom fudbalskom savezu kao pravni savetnik. U savezu je radio do 31. marta 2005. godine kada je otišao u penziju.

Pocivaj u miru legendo!

Izvor; Tanjug