Dubioza kolektiv početkom aprila u Areni


BEOGRAD - Bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv održaće koncert u Kombank areni 5. aprila, dok će sutra i u petak, 21. marta, svirati besplatno za građane prestonice u Domu kulture Studentski grad i ispred Doma omladine Beograda.

Oni će u Areni predstaviti album "Apsurdistan" koji je izašao prošle godine. Na albumu je deset novih pesama koje su snimljene u u Rajlovcu pored Sarajeva. Apsurdistan je ugostio grupu La Plebe iz San Franciska, kao i alfu i omegu vokalnog sastava "Melodije svijesti i besvijesti" Predraga Lucića i Borisa Dežulovića.

Mile Kekin iz grupe Hladno pivo i dr. Pop i Radule iz novosadskog sastava Atheist Rap gostuju na cover verziji pesme "Ja sjećam se" kultne pulske grupe KUD Idijoti.

Ovaj angažovani bosansko-hercegovački sastav poslednjih godina osvojio je publiku u regionu sa nekoliko zapaženih albuma i brojnim hitovima kao što su: Kažu, Blam, Firma ilegal, Balkan Funk, Marijuana, Kokuz... žestoko kritikujući u svojim tekstovima postratno korumpirano društvo u kom vladaju nacionalizam, negativna selekcija i nepravda, istovremeno boreći se za slobodu, ravnopravnost i pravedan društveni poredak.

Pise Tanjug