"Deep Purple" pokazao kako izgleda odlična svirka

BEOGRAD - Jedan od najvećih rok bendova svih vremena "Deep Purple" održao je sinoć koncert u okviru svoje svetske turneje "Now What?!" naslovljene po ovogodišnjem albumu.

Najglasniji bend na svetu po Ginisovoj knjizi rekorda nastupio je pred oko 13.000 hiljada posetilaca, među kojima je bio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom i sinom Radomirom.

Ljubitelji čvrstog rok i heavy metal zvuka bili su u prilici da još četvrti put čuju čuveni bend u Beogradu koji je dva sata sata bez prekida držao atmosferu na visokom nivou. Muzičari su se smenjivali u solo deonicama pokazavši da i danas, posle skoro pola veka duge karijere, imaju puno dobre energije koju su preneli i na publiku.

Oni su na ovom koncertu predstavili svoj novi album, ali su posetioci najintenzivnije reagovali na njihove stare hitove kao što su "Black night", "Smoke on the Water" i "Hush" koje su ostavili za sam kraj koncerta.

Bend je nastupio u standardnoj, u proteklih par decenija, ustaljenoj postavi koju pored legendarnog pevača Jana Gilana, čine bubnjar Jan Pejs, basista Rodžer Glover, gitarista Stiv Mors i klavijaturista Don Ejri koji je zamenio nedavno preminulog člana Džona Lordu kojem su otpevali pesmu u znak sećanja.

Deep Purple se smatraju pionirima heavy metal zvuka i jednim od omiljenih bendova i uzora grupama kao što su Iron Maiden, Metallica, Queen, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns "n" Roses... Bend iza sebe ima 19 studijskih i 34 koncertna albuma, uz 27 objavljenih best-of komplilacija, koje ukupno čine jedan od najvećih tiraža u istoriji muzike sa preko 100 miliona prodatih izdanja. Sa ukupno 27 turneja u karijeri.

Oni se smatraju za jedan od najvećih rok bendova svih vremena koji je ujedno poznat po odličnim nastupima i energijom na koju se i danas ugledaju generacije mladih muzičara.

Izvor; Tanjug