Tosetova godisnjica pogibije



Hiljade Tošetovih fanova okupilo se na trgu u Skoplju, kako bi slušali i pevali njegove pesme. Prvi veliki koncert u znak sećanja na Tošeta Proeskog održan je 5. oktobra 2008. godine, a od tada je prešao u tradiciju



SKOPLJE - Peti put zaredom održana je muzička manifestacija pod nazivom "Zvezdano nebo" u glavnom gradu Makedonije, Skoplju, u znak sećanja na balkansku zvezdu Tošeta Proeskog.

Hiljade Tošetovih fanova okupilo se na trgu u Skoplju, kako bi slušali i pevali njegove pesme. Prvi veliki koncert u znak sećanja na Tošeta Proeskog održan je 5. oktobra 2008. godine, a od tada je prešao u tradiciju.

Ove godine zbog drugog programa, trg je bio zauzet 5. oktobra, pa je koncert pomeren na 6. oktobar. Program je počeo u 19:30, a među okupljenima bilo je i uzbuđenja i suza, palili su se sveće, a u pojedinim delovima Makedonije koncert je prenošen na velikim ekranima na trgovima.

Dvadesetšestogodišnji Toše Proeski, koji je bio zvezda celog Balkana, poginuo je 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.

Umetnik prelepog glasa koji je imao fanove širom Balkana, sahranjen je u rodnom gradu Kruševu.