Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Post i bolesti
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Prikaz rezultata 1 do 1 od 1
  1. #1
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Post i bolesti

    Post i bolesti


    Krvni sudovi su ogledalo zdravlja, jer se na njima kao u otvorenoj knjizi čitaju i predviđ aju mnoge zdravstvene tegobe.O uticaju posta na stanje krvnih sudova.- Post privremeno pročišćava krvne sudove. Kao lekar koji se bavi oboljenjima krvnih sudova koji hrane organe i tkiva, mogu da govorim o dobroj i lošoj ishrani tokom posta. Pravilan post znači unošenje zdrave hrane u odnosu na period pre i posle posta. Organizam ćemo obradovati sa više povrća, ribe i voća, što će se pozitivno odraziti i na izgled kože i kose. Četrdeset dana posta može dobro da deluje na organe za varenje. Unošenjem više namirnica koje sadrže celulozu, ubrzava se proces varenja i reguliše stolica. Za vreme posta jede se više nego uobičajeno pasulj, soja, sočivo, boranija, grašak... Unošenje ribe je, inače, zdravo, jer sadrži belančevine, gradivne materije i posebno je dobra za decu i stare. Sadrži i fosfor važan za moždane ćelije. Poželjno je jesti ribu najmanje dva puta nedeljno, bez obzira na doba godine i način ishrane, što je dokazano na japanskom primeru. Zbog ovakvog načina ishrane ima manje kardiovaskularnih bolesti, a smrtnost je gotovo minimalna. - Starenje je u suštini atero-sklerotski izmenjen krvni sud, jer oni hrane sve organe i sva tkiva. Dotok krvi je smanjen, a posledice su oboljevanje raznih organa. Ko je imao povećan holesterol i trigliceride (u narodu se kaže “mast u krvi”), posle posta imaće sigurno niže v r e d n o s t i . Isto je i kada je reč o v i s o k o m pritisku, jer posna hrana prija ovoj vrsti bolesti zbog izostavljanja masnoć a i manje količine soli. - I sa šećerom treba biti oprezan! Sigurno ste čuli da je nekome bilo muka kada se u toku dana prejeo slatkišima. To je atak na organe za varenje. Neko jede ne razmiš ljajući koliko može da naudi sebi takvim postupkom. Varenjem teške hrane opterećuje se jetra, pankreas, želudac. U vreme posta ovi organi se odmaraju! U postu se često jede puno šećera, što remeti varenje. Sličan problem imaju Arapi, koji ne jedu svinjetinu i ne unose masti, ali obožavaju šećer i slatkiše, pa su često ekstremno debeli, boluju od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. - Post koristi kardivaskularnim bolestima, dijabetičarima, pacijentima sa povišenim krvnim pritiskom, ali moj savet je da posle posta treba nastaviti sa kombinovanom ishranom. Ne treba se izgladnjavati, niti prejedati testima. Važna je umerenost. Posledice prejedanja su nadutost, pojačani gasovi, podrigivanje, prepun želudac koji podiže dijafragmu i izaziva nepravilno, ili pojačano lupanje srca, kao i povišen pritisak.


    Idealan recept

    Posna hrana je raznovrsna i zbog toga je odlična.
    Bareno i grilovano meso i povrće, sa puno zelene salate, turšije, voća, oraha, badema, lešnika, suvih šljiva...
    Najbolji recept je tanjir pun povrća, a u krajičku, malo mesa prelivenog maslinovim uljem.
    I samo jedan tanjir!
    Last edited by Vesna; 17.06.2012 at 20:26.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2.    Linkovi Sponzora

    SRB HOST

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Slične Teme

  1. Post krepi telo
    Od Vesna u forumu Religija
    Odgovori: 7
    Zadnji Post: 02.08.2014, 17:35
  2. Zdravlje i post
    Od Vesna u forumu Zdravlje
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 01.12.2012, 15:44
  3. Vaskrsnji post
    Od Vesna u forumu Religija
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 05.04.2012, 00:04
  4. Pravoslavlje - Post
    Od Vesna u forumu Religija
    Odgovori: 3
    Zadnji Post: 13.02.2012, 20:23
  5. Pravoslavni Post
    Od Vesna u forumu Religija
    Odgovori: 2
    Zadnji Post: 29.01.2012, 18:25

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080