"Prijatelj satire" - Vera Kondev i Zoran Radisavljević


EOGRAD - Beogradski aforističarski krug odlučio je danas da dodeli Plakete "Prijatelj satire" novinarima redakcija za kulturu novinske agencije Tanjug Veri Kondev i dnevnog lista "Politika" Zoranu Radisavljeviću.

Laureatima će priznanje, koje je ustanovljeno prošle godine, biti uručeno na tradicionalnom 34. Novogodišnjem satirikonu u četvrtak, 25. decembra u Kolarčevoj zadužbini, navodi se u saopštenju BAK-a.

Upravni odbor BAK-a, na čijem čelu je Aleksandar Baljak, doneo je jednoglasnu odluku da se priznanje dodeli poznatim novinarima za dugogodišnju "afirmaciju i popularizaciju književnog satiričnog stvaralaštva".

Vera Kondev i Zoran Radisavljević su, kako se dodaje, kontinuirano, objektivno i sadržajno informisali o novim knjigama srpskih satiričara, zbornicima i antologijama u kojima su zastupljeni.

Takođe su informisali i o promocijama njihovih dela u zemlji i inostranstvu, prevodima na strane jezike, festivalima humora i satire, obeležavanju Dana satire i saradnji sa kolegama u svetu.

Na taj način su doprineli da se šira javnost upozna sa stvaralaštvom domaćih satiričara i recepcijom njihovih radova izvan Srbije, ističe se u saopštenju BAK-a.

Na ovogodišnjem Satirikonu učestvuje tridesetak srpskih satiričara i humorista koji će govoriti svoje najbolje aforizme, kratke priče i satirične pesme nastale u godini na izmaku.

izvor;Tanjug