Srbija – Turska 3:0 (25:19, 25:17, 25:18). U borbi za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji, odbojkašice Srbije savladale su Turkinje ubedljivo u tri seta i potvrdile ulogu favorita u ovom duelu.


Odbojkašice Srbije su treće u Evropi. U borbi za bronzu nadigrale su Turkinje u tri seta (25:19, 25:17, 25:18).

Protivnice nisu imale rešenja za igru naše selekcije. Pretile su, ipak, nedovoljno da se ozbiljnije ugrozi trijumf naših devojaka. U najvažnijim trenucima naše devojke su delovale smireno, što im je unelo dodatnu sigurnost i vodilo do konačne pobede.

Srpske odbojkašice smogle su snage da zaborave poraz od Rusije (1:3) i sasvim zasluženo domognu se pobedničkog postolja. Od početka utakmice bile su u vođstvu, kontrolisale igru, rezultat i bile bolji rival na terenu.

Izabranice Zorana Terzića na najbolji način završile su reprezentativnu sezonu. Ove godine osvojile su tri medalje na četiri takmičenja i obezbedile vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Pre bronzane medalje, na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji, osvojile su srebro na Svetskom kupu u Japanu i bronzu na Evropskim igrama u Bakuu.



IZVOR: RTS.