Kako odoleti iskusenju?


Novi kolega na poslu, na faksu, zajednički interesi, drugačiji karakter i nove osobine koje ste otkrili da vam se dopadaju lako mogu da poljuljaju i najstabilniju vezu ili brak.

Način na koji se nosite sa iskušenjem govori o tome kakva je veza u kojoj se nalazite, ali otkriva i vaš karakter. Ako ste svesni da je trenutna veza suviše vredna da biste je upropastili zbog nekoliko trenutaka strasti, preduzmite korak po korak kako biste ustuknuli pred iskušenjem.


Fizički se udaljite

Izbegavajte situacije u kojima možete da vidite objekat svoje požude, a svakako sabotirajte sastanke nasamo. Na taj način ćete moći da razbistrite misli i objektivno sagledate situaciju kao privremenu zaluđenost. Ako niste u mogućnosti da se odmaknete jer radite zajedno, poslovne kontakte smanjite na minimum i pristupajte im sasvim profesionalno. Uz rizik da ćete izgledati čudno, smanjite dvosmislene šale, značajne poglede i druge sitne igrice koje ste vodili.


Odredite vremenski rok

U razmišljanju da li bi iz tog omamljujućeg flerta moglo da izraste nešto više, zadajte sebi rok u kojem ćete sasvim normalno živeti bez pomisli o svom iskušenju. Nakon otprilike mesec dana ponovno razmislite i otkrijte da li vam je flert nedostajao, privlači li vas ta osoba na dubljoj osnovi, odnosno da li je reč samo o fizičkoj ili i psihičkoj privlačnosti.


Procenite situaciju

Ukoliko i dalje stalno razmišljate o vas dvoje, o tome kako bi bilo da se poljubite ili završite u erotskom klinču, a vaš dugogodišnji partner polako se gubi iz vaših misli, pokušajte nekoliko dana da razmišljate na način kao da ste zaista prekinuli dugogodišnju vezu. Bez sigurnosti koju vam ona pruža flert često ne izgleda toliko privlačno, a to je i pravi način da procenite značaj svog partnera za vas.


Pokrenite se

Ako ste uspeli da izbacite iskušenje iz svojih misli, pravo je vreme da se posvetite svom odnosu i produbite ga. Budite svesni da se neobjašnjive privlačnosti događaju i da je moguće zaljubiti se, čak i ako snažno volite nekog drugog. Ključna stvar je izgraditi ispunjavajuću vezu kako se takva iskušenja više ne bi događala.