Dodić: Odlučila smirenost igrača

JAGODINA - Trener fudbalera Jagodine Mladen Dodić ocenio je posle pobede nad ekipom Rada da je odlučila smirenost njegovih igrača nakon ranog i neočekivanog vođstva Beograđana.

Jagodina je večeras na domaćem terenu slavila posle preokreta sa 3:1 i na tabeli Superlige Srbije primakla se na bod trećeplasiranom Čukaričkom.
"Znali smo da je sadašnja ekipa Rada mnogo bolja od one koju smo pobedili na Banjici i oni su to pokazali, posebno u prvih pola sata igre. Zadavali su nam probleme odličnom postavkom, pre svega polukontrama, i zasluženo su došli do vođstva", izjavio je Dodić posle utakmice.

On je naglasio da je za njegov tim odlučujuće bilo to što je sačuvao smirenost "iako uopšte nije bilo prijatno".
"Brzo smo došli do izjednačenja, ali i dalje nije bilo nervoze, pa smo zasluženo postigli još dva pogotka. Moji iskusni igrači su tom mirnoćom izašli na kraj sa odličnom ekipom Rada. Da je bilo drugačije, da je bilo nervoze, bili bi kažnjeni tim njihovim opasnim kontrama i polukontrama", ocenio je sef stručnog štaba Jagodinaca, odajući priznanje celom timu.

"Ekipi Rada želim opstanak u ligi, jer pokazuju i kvalitet i ozbiljnost, a mi se okrećemo narednom protivniku, užičkoj Slobodi. Svaki meč je priča za sebe, ali u svaki ulazimo s namerom da pobedimo, da na tabeli ostanemo u samom vrhu. Cilj je treće mesto, kao i trofej u Kupu, ali sada smo fokusirani na utakmicu u Užicu", zaključio je Dodić.

Trener Rada Stevan Mojsilović priznao je da je domaćin izborio potpuno zasluženu pobedu.
"Jagodina je večeras bila bolja od nas i želim joj da ostvari sve svoje ciljeve vezane za Evropu i nacionalni kup. Što se nas tiče, tražićemo bodove za opstanak u narednim utakmicama", rekao je Mojsilović.


Tanjug