Iako nemam obicaj da gledam televiziju, pre neko jutro sam slucajno cuo jedan prilog, dok su moji pratili jutarnji program i resio da o tome napisem svoj komentar.
Naime svakog jutra na mnogim medijima ( uglavnom televiziskim, mada ima i radio stanica koje isti emituju), se moze cuti izvestaj iz hitne pomoci. Svakog jutra nas budi Nada Macura, koja je portparol te institucije sa izvestajima o broju saobracajnih nesreca, prirodi intervencija hitne pomoci u toku prethodne noci, a izvestaj se zavrsava nekim savetom koj je adekvatan spoljnoj temperaturi, a koji bi mogao da sastavi i obican novinar jer za isti nije potrebno neko lekarsko znanje.
Bio sam svedok brojnim intevencijama ‪#‎HitnePomoci‬, gde je za dolazak lekara bilo potrebno vreme koje nije bas u skladu sa imenom te institucije, cini se da su vreme cekanja, kao i ljubaznost operatora podjednako "lekoviti". kako u Beogradu, tako i u ostalim gradovima gde nase zemlje gde je nekome trebala intervencija na koju su cekali i po vise sati u mnogim slucajevima. Takodje se mogu cuti vapaji lekara hitne pomoci koji ukazuju na rad sa ogranicenim resursima i u losim uslovima. Ukoliko je tako, onda bi stvarno bilo logicno postaviti sledeca pitanja:
1. Kako na gledaoca odnosno slusaoca koji je tek otvorio oci i ukljucio televiziju, uticu informacije o broju povredjenih ili ubijenih u toku prethodne noci? .
2. Ukoliko postoji manjak osoblja i resursa, zbog cega se sredstva poreskih obveznika, koja se uplacuju u Fond za zdraveno osiguranje trose na platu portparola "Hitne " pomoci umesto na jos jedno dragoceno radno mesto LEKARA u toj organizaciji?!
3. Zasto Rts kao javni servis, sebi dozvoljava srozavanje programa na ovaj nacin?!
Jedan od drskih odgovora bi bio: "ukoliko ti se ne svidja, promeni kanal", ali ja ne zelim da promenim kanal vec da javno ukazem na jednu od brojnih anomalija u medijima koja nema nikakvog smisla, imajuci u vidu da je svako radno mesto dragoceno i da bi mesto lekara umesto portparola spasilo bar nekoliko ljudskih zivota u toku godine, sto je priznacete vrednije od svih para.